Volledig scherm
© Sacha Wunderink

Koningskinderen vieren negende verjaardag in sportscenter in Heerde

HEERDE - Het is vandaag niet alleen feest in villa De Eikenhorst in Wassenaar ook in het verspreidingsgebied van de Stentor wordt op een groot aantal plekken feest gevierd. Net als prinses Amalia vieren de Koningskinderen van de krant vandaag hun negende verjaardag.

De kinderen zijn op dezelfde dag als het prinsesje geboren en wonen allemaal in het verspreidingsgebied van de Stentor. Mede dankzij de medewerking van Sportscenter Bijsterbosch in Heerde is het ook dit jaar weer gelukt de jarige jongens en meiden bij elkaar te krijgen. Ook prinses Amalia was uitgenodigd op dit sportfeestje maar zij moest verstek laten gaan, officieel vanwege ‘andere verplichtingen’. Jammer, want eigenlijk had ze dit feestje niet mogen missen.

De Koningskinderen gingen aan de slag op de sporttoestellen en drukten samen heel wat gewicht de lucht in. Daarna, in een heus judopak, kregen zij les van sportschooleigenaar en judoka Gerrit Bijsterbosch zelf. En dat was voor Amalia natuurlijk de uitgelezen kans om te laten zien of zij de zwarte band verdient. In het voorjaar van 2011 behaalde de prinses namelijk al de gele band.

De Koningskinderen hebben die zwarte band allemaal dubbel en dwars verdiend: de een bleek nog fanatieker dan de andere. Bij een feestje hoort ook muziek en bij muziek hoort natuurlijk streetdance. En ook daar draaien ze bij het Heerder sportscenter hun hand niet voor om: op Michael Jackson’s Thriller konden de kids zich uitleven, sommigen bleken echt een natuurtalent.

Onze fotograaf zag haar kans schoon toen de kinderen de krachten met elkaar aan het meten waren en dat leverde prachtige plaatjes op. De portretfoto’s van de kinderen zijn hier onder te zien. Een aantal kinderen heeft er zelf een verhaaltje bij geschreven, anderen hebben samen met hun vader of moeder iets over hun leven tot nu toe verteld. Uit die kleine verhaaltjes blijkt dat veel kinderen sporten. Bij de jongens is natuurlijk voetbal populair maar Daan en Vinh houden van judo en Michelle staat ook haar mannetje in het witte pak. Jarno en Cynthia zwemmen graag terwijl Maaike het liefste gaat volleyballen, net als Lonneke.