1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.
  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.
  1. Restaurant Os en Peper gaat door onder Gramsberger Ard Slot
    PREMIUM

    Restaurant Os en Peper gaat door onder Gramsber­ger Ard Slot

    Met een Mediterraans straatfeestje namen eigenaar Rik van Middendorp en zijn personeel op 30 juni afscheid van de vaste gasten van restaurant Os en Peper in Zwolle om voorgoed de deuren te sluiten. ‘Maar zeg nooit, nooit’, luidt een gezegde. Medio augustus gaat het restaurant weer open. Onder een nieuwe eigenaar, dat dan weer wel. Ard Slot uit Gramsbergen neemt de zaak over en maakt een ‘doorstart’ onder dezelfde naam en bijna dezelfde Franse stijl. ,,Maar dan met een moderne twist", aldus Slot.