De speeltjes van Happy Meal zorgen voor nostaligische gevoelens.
Volledig scherm
De speeltjes van Happy Meal zorgen voor nostaligische gevoelens. © McDonald's

Leukste speeltjes uit de geschiedenis van Happy Meals weer verkrijgbaar

McDonald’s viert de 40ste verjaardag van het Happy Meal door de leukste speeltjes uit vier decennia een paar dagen lang opnieuw in de boxjes te doen. 

Furby
Volledig scherm
Furby © McDonald's

My Little Pony, Tamagotchi, de Hamburglar en niet te vergeten de Furby. McDonald’s stopte heel geliefde speeltjes in de Happy Meals. Eenmalig komen de leukste terug in een speciale box, zo maakt de keten vandaag bekend.  De speeltjes zijn van donderdag 7 november tot en met zondag 10 november in de Happy Meals te vinden.

Twee grote fans van McDonald’s werden vanmorgen verrast met een limited edition Surprise Happy Meal, waarin alle vijftien speeltjes zitten: Rob Goudriaan (71) en zijn vrouw Bep (68) uit Soest. ,,We sparen sinds onze verhuizing in 1999. Onze zoon Tim had een heel hoge stapel dozen van de Happy Meals in zijn kamer en de speeltjes natuurlijk ook. We zeiden: die kunnen wel weg, zeker?”

Het antwoord was: duidelijk. Nee, natuurlijk niet. ,,Toen zeiden we: laten we dan zorgen dat de verzameling compleet wordt.” Nederland is inmiddels compleet - op de eerste doosjes na uit 1981. Sterker nog: de Happy Meals waren de opmaat naar nog veel meer items die met de bekende gelebogenketen te maken hebben.

My Little Pony
Volledig scherm
My Little Pony © McDonald's

,,We hebben nu zo'n 20.000 items", vertelt Rob Goudriaan. ,,Telefoonkaarten, kortingskaarten, poppen, auto's, petten, T-shirts, horloges en klokken.” De verzameling neemt twee hele kamers in beslag. ,,De kinderen zijn uit huis en we hebben een redelijk groot huis, dus we kunnen wel wat kwijt.” In de tuin staan ook levensgrote Ronald-figuren. ,,We ruilen veel want we hebben veel dubbel. Als promotie staan Rob en Bep veel op beurzen: zoals de 50+-beurs, verzamel- en hobbybeurzen. ,,Dan kunnen mensen zien wat verzamelen is.” Nog altijd struint Rob dagelijks internet af om te zien of hij iets kan vinden om de verzameling aan te vullen. Alles over zijn eigen verzameling is terug te vinden op zijn site.

Uitgelekt

Met het eerste exemplaar van de speciale box is het echtpaar heel blij. ,,We werden vanmorgen verrast door McDonald's. We hebben prima contact de laatste jaren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een vermoeden had: dat er een speciale box zou komen was uitgelekt in Amerika.”

Met de selectie van de speeltjes is Rob tevreden. ,,Ik denk wel dat ik een andere keuze had gemaakt. Ik zou de smurfen erin hebben gedaan en Snoopy. En ik mis een figuurtje van Ronald. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Als je honderd mensen vraagt wat ze zouden kiezen, dan krijg je 99 verschillende antwoorden.”

McDonald's verzamelaars Bep en Rob Goudriaan voor hun Happy Meal verzameling.
Volledig scherm
McDonald's verzamelaars Bep en Rob Goudriaan voor hun Happy Meal verzameling. © Phenster

Welke hij zou hebben overgeslagen? ,,De Tamagotchi. Ik vind het sowieso jammer dat er meer elektronische speeltjes zijn nu. We hebben tien jaar Disney gehad en Pixar. Je ziet op beurzen ook dat mensen meteen naar de oude figuurtjes gaan. Daar zie je sneller aan dat het gaat om McDonald's.”

Sinds afgelopen zomer stopt McDonald's standaard groente of fruit in de Happy Meals:

  1. Voorzichtig verjaardagsfeestje voor Brass Boer Thuis van Jonnie en Thérèse: ‘Knallen tot het eind van het jaar’
    PREMIUM
    video

    Voorzich­tig verjaar­dags­feest­je voor Brass Boer Thuis van Jonnie en Thérèse: ‘Knallen tot het eind van het jaar’

    Eigenlijk voelde het een beetje vreemd voor Jonnie en Thérèse Boer om in deze coronatijden een feestje te vieren. Maar een klein feestje moet kunnen, alleen moeten de gasten wel 'zelf de slingers ophangen’: met een maaltijdbox-voor-thuis voor een driegangendiner van Brass Boer Thuis vieren het koppel en personeel het éénjarig bestaan van hun brasserie in Zwolle.