Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Maak je eigen Sterrenmenu met de favoriete gerechten van onze Michelin chef-koks

We vroegen onze Michelinsterrenchefs om hun favoriete gerecht aan u prijs te geven, in aanloop naar de uitreiking van de nieuwe sterren maandag. Geïnspireerd op de kerstdiners van hun ouders presenteren de topkoks acht meesterstukken: Het Stentor Sterrendiner. 

Namens de koks en alle Stentorcollega’s: Fijne culinaire feestdagen!

Voorgerechten 

‘Blijf lekker jezelf’ - Langoustine boerenkool 
New style
Basiliek **, Harderwijk
chef-kok Rik Jansma

‘Lekker voor thuis’ - Filet Americain 
Met pikante paprika, uitjes en augurk
De Groene Lantaarn **, Zuidwolde (vanaf 31 mei in Staphorst)
chef-kok Jarno Eggen

‘Uit de tuin’ - Schuimige pittige pompoensoep
Crème van five spice kruiden, groene appel, crunch van pinda, groene kruiden
Het Roode Koper *, Leuvenum (Ermelo)
chef-kok Dennis van den Beld

Tussengerechten

‘Van oma’ - Balkenbrij
Met rode biet en ganzenlever
De Swarte Ruijter *, Holten,
chef-kok Erik de Mönnink

‘Bak vis niet te lang’ - Gebakken snoekbaarsfilet
uit het zwarte water met gekonfijte Pomodori-tomaat en basilicumdressing
Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl
chef-kok Peter Postma

Hoofdgerecht

‘Rustig laten inkoken’ Hazenpeper
met Hollandse atjar
De Librije ***, Zwolle,
chef-kok Jonnie Boer

Nagerechten

24 uur wegzetten’ - Thee
van oude kaas met bleekselderij, crème van basilicum, gedroogde ham en bieslook
De Lindenhof **, Giethoorn
chef-kok Martin Kruithof

‘Goddelijk’ - Hemelse Modder
een verslavend lekkere en heavy chocolademousse
’t Nonnetje **, Harderwijk,
chef-kok Michel van der Kroft

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
  1. Veluws Eethuis in Epe voortaan bij club van ambachtelijke restaurants
    PREMIUM

    Veluws Eethuis in Epe voortaan bij club van ambachte­lij­ke restau­rants

    Een kroon op een carrière in de horeca van ruim dertig jaar. Zo voelt Bertus Stijf (51) van het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe de toelating tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs die ambachtelijk willen koken, in 1986 opgericht door de beroemde driesterrenchefkok Paul Bocuse. ,,Geen voedsel met gekke toevoegingen, gewoon pure producten en -bereidingen", zegt Stijf. Vandaag (dinsdag) wordt hij officieel geïnaugureerd in zijn eigen restaurant.