Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Magnifiek op de motte

OVER DE TONGHet Montferland op de heuvel is heropend. En, bijna net zo leuk, ook het stoplicht midden in de bossen doet het weer. 

Een rit over een landweg door de heuvels van Montferland vraagt op een zomerse dag om Jacques Brel uit de speaker. De groene bossen, de akkers en dorpen vormen een nooit vervelend uitzicht onderweg.  We nemen een zijweg  in het Bergherbos en stijgen licht totdat we een 'motte' voor ons zien, een door mensen gemaakte heuvel, met onderaan een stoplicht. Passeren kan namelijk niet op dit steile weggetje naar boven, hoe lekker on-Nederlands.

  1. Veluws Eethuis in Epe voortaan bij club van ambachtelijke restaurants
    PREMIUM

    Veluws Eethuis in Epe voortaan bij club van ambachte­lij­ke restau­rants

    Een kroon op een carrière in de horeca van ruim dertig jaar. Zo voelt Bertus Stijf (51) van het Veluws Eethuis in Wissel bij Epe de toelating tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs die ambachtelijk willen koken, in 1986 opgericht door de beroemde driesterrenchefkok Paul Bocuse. ,,Geen voedsel met gekke toevoegingen, gewoon pure producten en -bereidingen", zegt Stijf. Vandaag (dinsdag) wordt hij officieel geïnaugureerd in zijn eigen restaurant.