Ellisha las voor uit ‘De storm steekt op’ van Anne de Vries, Aaron las een fragment voor uit het boek ‘De Cupcake Catastrofe’ van Rhaida el Touny.
Volledig scherm
Ellisha las voor uit ‘De storm steekt op’ van Anne de Vries, Aaron las een fragment voor uit het boek ‘De Cupcake Catastrofe’ van Rhaida el Touny. © Bibliotheken Kop van Overijssel/Staphorst/Zwartewaterland

Aaron Dekker en Ellisha ’t Lam zijn voorleeskampioenen van Zwartewaterland

Aangemoedigd door supporters mochten dertien kandidaten afgelopen week meedoen aan de voorleeswedstrijd van Zwartewaterland. Volgens de jury sprongen daar twee voorlezers uit: Aaron Dekker van basisschool De Aremberg uit Zwartsluis en Ellisha ’t Lam van basisschool Eben-Haëzer uit Genemuiden.

 1. Toezichthouder Oekraïense vluchtelingen ontslagen om ‘overschrijding professionele grenzen’: ‘Ik eis genoegdoening'
  PREMIUM
  9

  Toezicht­hou­der Oekraïense vluchtelin­gen ontslagen om ‘over­schrij­ding professio­ne­le grenzen’: ‘Ik eis genoegdoe­ning'

  Gerard Haisma (56) hield in de nachtelijke uren toezicht in de Oekraïne-opvang aan de Kamperzeedijk in Genemuiden. Overdag ging hij met de vluchtelingen naar pretparken, de dierenarts of een autogarage. Onprofessioneel? De gemeente Zwartewaterland vindt van wel en stopt de samenwerking. Haisma: ,,Maar dan doe ik aangifte.”
  Zwartewaterland, Genemuiden