Volledig scherm
Loco-burgemeester Tiny Bijl reikt koninklijke onderscheiding uit aan Bram Lageweg, die zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen. © Martijn Bijzitter

Allround-vrijwilliger Bram Lageweg krijgt koninklijke onderscheiding

Tijdens zijn laatste bestuursvergadering van de Kuinderse Activiteiten Stichting (KAS) is Bram Lageweg koninklijk onderscheiden door loco-burgemeester Tiny Bijl.

Lageweg, die als penningmeester, secretaris en vice-voorzitter een kwart eeuw deel heeft uitgemaakt van het bestuur, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het vrijwilligerswerk van Bram Lageweg beperkt zich echter lang niet tot KAS alleen. Hij heeft een lange staat van dienst bij tal van verenigingen in het dorp. Zo is hij in verschillende rollen bijna 50 jaar lid van toneelvereniging Oefenen Kweekt Kunst (OKK): als toneelspeler, secretaris, souffleur, regisseur, decorbouwer, licht- en geluidsman.

IJsclub

Ook is Lageweg al geruime tijd betrokken bij de schaatssport, onder meer als vrijwilliger, bestuurslid en woordvoerder van de IJswegencentrale Weststellingwerf. Lageweg was 37 jaar actief als penningmeester van IJsclub Kuinre, nauw betrokken bij het organiseren van toertochten en ook na zijn aftreden in 2009 nog actief voor de vereniging.

In 1974 was de topvrijwilliger één van de oprichters van Plaatselijk Belang Kuinre. Hij maakte 17 jaar deel uit van het bestuur, als algemeen bestuurslid, secretaris en voorzitter. Tevens zette hij zich in voor dorpskrant 't Kuunders Kwartiertje. Als secretaris van de Feeststichting heeft hij gedurende tientallen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het organiseren van het dorpsfeest. Tot slot was Lageweg meer dan 30 jaar bestuurslid van de seniorenvisclub in Kuinre.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel