Audi-bende steelt in Genemuiden ‘de cult-auto onder criminelen’

VideoNieuw was de auto bepaald niet. Wel groot, sterk en bloedsnel. Dieven haalden bij het autobedrijf van Bernhard Koster in Genemuiden een Audi Quattro RS6 weg, de ‘Bonnie and Clyde-auto onder criminelen’.

Nieuw kost de RS6 rond de 180.000 euro. ,,Maar dit was een youngtimer", zegt Koster. ,,Auto's van 15 jaar of ouder die bij een zakelijke aanschaf heel gunstig zijn in de bijtelling.” En dat is zijn specialiteit, hij koopt ze in binnen- en buitenland in. ,,Het zijn bijzondere wagens, auto's met passie noemen we ze.” Niet dat hij daar de autodieven van verdenkt.  ,,Die hebben hun oog om andere redenen op deze auto laten vallen.” Want de RS6 heeft een 450 pk-motor, er is plek voor vier tot vijf personen en er zit een grote kofferbak in. ,,Ideaal voor criminelen die een plofkraak of andere zware delicten willen plegen, zei de recherche tegen me. Die auto is zo snel, die laat de politie V70's met een glimlach achter zich.”

  1. Tweesterrenchef Martin Kruithof leert schoolkinderen lesje ‘van plastic soep naar groentensoep’
    Video

    Tweester­ren­chef Martin Kruithof leert schoolkin­de­ren lesje ‘van plastic soep naar groenten­soep’

    Als chefkok Martin Kruithof van tweesterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn met zijn gasten in de sloep door het naastgelegen natuurgebied De Wieden vaart, kan hij zijn trots maar met moeite beteugelen. Toch maakt hij zich zorgen over al het afval wat hij op zijn tochten in het water en de rietranden tegenkomt. Daarom nam hij vanmorgen schoolkinderen mee op een afval-opruimtochtje.

Kop van Overijssel