Auto-inbraken schering en inslag volgens inwoners Steenwijk, ‘politie geeft niet thuis’

VideoDe auto-inbraken in zes auto's op het Stationsplein in Steenwijk afgelopen nacht zijn geen incident volgens inwoners. ,,Bij ons is al twee keer ingebroken de afgelopen maand", zegt Yvonne Vink-Busscher uit Steenwijk. ,,Er moet echt iets gebeuren, want dit loopt de spuigaten uit.”

Ze zag vanmorgen van een afstandje ineens iets geks aan een auto die stond geparkeerd op het Stationsplein. ,,Toen ik vanuit de verte een foto maakte en inzoomde zag ik dat de autoruit was ingeslagen", vertelt ze. ,,Ik kon wel janken. ‘Niet weer hè', dacht ik.” In het pand waar de auto's voor stonden wonensinds kort nieuwe bewoners in de appartementen op de bovenste verdieping. ,,Er kwam een meisje buiten, helemaal in tranen. Geen wa-plusverzekering. ‘Hoe moet ik dit nu regelen dan?’ vroeg ze zich af. Ja, dan draai je zelf voor de kosten op. Extra zuur.”

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel