Volledig scherm
gemeentewapen © gemeente zwartewaterland

Bedrijven Zwartewaterland helpen verenigingen met materialen, menskracht en kennis

Verenigingen en maatschappelijke organisaties in de gemeente Zwartewaterland kunnen voor materialen, menskracht en kennis een beroep doen op het lokale bedrijfsleven.

De gemeente Zwartewaterland houdt  donderdag 27 september voor de eerste keer een Beursplein. Daar worden verenigingen en bedrijven met elkaar in contact gebracht. Er zijn bijeenkomsten van twee uur in de drie kernen van de gemeente. Het eerste Beursplein is die dag van 10.00 tot 12.00 uur op het Havenplein in Genemuiden. Tussen 14.00 en 16.00 uur gaat het verder op de Handelskade in Zwartsluis. De derde en laatste sessie is van 18.00 tot 20.00 uur bij het gemeentehuis in Hasselt.

Volgens de gemeente Zwartewaterland voelen veel bedrijven zich maatschappelijk betrokken en willen dit graag kenbaar maken. ,,Diverse verenigingen in onze gemeente hebben behoefte aan materialen, advies of menskracht. Op het Beursplein worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Als beide partijen elkaar vinden is er een 'match’. Het is de bedoeling dat deze met gesloten portemonnee tot stand komt”, zo legt de gemeente de bedoeling van het Beursplein uit.

De uitvoering van het eerste Beursplein Zwartewaterland is in handen van De Regelaardij en Organisatiebureau Doen. Op 5 september zijn er twee informatiebijeenkomsten in het gemeentehuis in Hasselt. Van 16.00 tot 17.00 uur kan het bedrijfsleven aanschuiven voor uitleg. Tussen 19.30 en 20.30 uur krijgen organisaties en verenigingen informatie. Via de website van de gemeente Zwartewaterland kan men zich opgeven voor de informatiebijeenkomsten en het Beursplein.

Kop van Overijssel