Volledig scherm
Het wapen dat bij een vijver is gevonden. © Politie Staphorst

Beetje dom: stroper vergeet jachtwapen bij vijver in Punthorst

Wilde hij zijn leven beteren en het jachtwapen aan de wilgen hangen? Of was de stroper die zijn geweer vergat gewoon zwaar in de bonen? De politie in Staphorst hoopt op tips, nadat er vandaag een wapen is gevonden bij een bosvijver in Punthorst.

De opmerkelijke vondst roept bij de politie allerlei vragen op. Wie laat nou zoiets achter op een druk bezochte plek? Het jachtwapen werd gevonden achter een bankje bij de recreatieplas De Zwarte Dennen in Punthorst. Dat is aan de Vijverweg. Volgens de politie lag het geweer er open en bloot. 

Kijker

De speelvijver is geen fijne locatie om zoiets achter te laten, schrijft de politie in een bericht op Facebook. ‘Er lopen daar veel mensen met kinderen en dieren. Wij hebben het vermoeden dat dit wapen gebruikt is voor stroperij.’ Bovenop het geweer zit een kijker. Het is niet duidelijk of het geweer ook geladen was.

Het wapen is vandaag bij de politie afgegeven. Die schrijft op Facebook: ‘Bij verdachte situaties of vermoedens van stroperij willen wil dit natuurlijk graag weten. Bel dan 112!’. 

 1. Vechtsportgala in Steenwijk kan ook zonder de populariteit van Badr en Rico
  PREMIUM

  Vechtsport­ga­la in Steenwijk kan ook zonder de populari­teit van Badr en Rico

  Door de enorme publiciteit rond de gevechten tussen Badr Hari en Rico Verhoeven neemt de populariteit van vechtsporten rap toe in ons land. Vechtsportgala's liften hier vrolijk op mee. Alhoewel de Battle under The Tower in Steenwijk het toch aardig op eigen kracht doet, meent organisator Gerry Lubbelinkhof. ,,Hier hebben we al jaren een volle bak. VIP-ruimte en tribunes. Alles bij elkaar praat je dan toch gauw over zo'n 1300 bezoekers’’, zegt hij zaterdagavond in een volle Meenthe.
 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

  Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

  Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

Kop van Overijssel