Volledig scherm
Het wapen dat bij een vijver is gevonden. © Politie Staphorst

Beetje dom: stroper vergeet jachtwapen bij vijver in Punthorst

Wilde hij zijn leven beteren en het jachtwapen aan de wilgen hangen? Of was de stroper die zijn geweer vergat gewoon zwaar in de bonen? De politie in Staphorst hoopt op tips, nadat er vandaag een wapen is gevonden bij een bosvijver in Punthorst.

De opmerkelijke vondst roept bij de politie allerlei vragen op. Wie laat nou zoiets achter op een druk bezochte plek? Het jachtwapen werd gevonden achter een bankje bij de recreatieplas De Zwarte Dennen in Punthorst. Dat is aan de Vijverweg. Volgens de politie lag het geweer er open en bloot. 

Kijker

De speelvijver is geen fijne locatie om zoiets achter te laten, schrijft de politie in een bericht op Facebook. ‘Er lopen daar veel mensen met kinderen en dieren. Wij hebben het vermoeden dat dit wapen gebruikt is voor stroperij.’ Bovenop het geweer zit een kijker. Het is niet duidelijk of het geweer ook geladen was.

Het wapen is vandaag bij de politie afgegeven. Die schrijft op Facebook: ‘Bij verdachte situaties of vermoedens van stroperij willen wil dit natuurlijk graag weten. Bel dan 112!’. 

Kop van Overijssel