Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Kamp, de dames Hersevoort en Visscher en Janneke van den Brink in de beleeftuin bij De Berghorst. © Martijn Bijzitter

Beleeftuin De Berghorst Staphorst biedt ouderen met dementie ‘veilige vrijheid’

Met de aanleg en inrichting van een beleeftuin krijgen bewoners met dementie van woonzorgcentrum De Berghorst in Staphorst de mogelijkheid om zelfstandig rond te lopen in de groene buitenlucht.

De in aanleg zijnde tuin, met onder andere brede paden, strakke lijnen en speciale elementen, biedt wat wordt genoemd ‘veilige vrijheid’ in een prikkelende buitenruimte en stimuleert lichaam en geest. 

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel