Medewerkers van de veerpont in Genemuiden vermijden persoonlijk contact in verband met het coronavirus. Automobilisten, fietsers en wandelaars kunnen afrekenen door het luikje in de deur van de stuurhut, waar dinsdag Sil Mijer passagiers overzette
Volledig scherm
Medewerkers van de veerpont in Genemuiden vermijden persoonlijk contact in verband met het coronavirus. Automobilisten, fietsers en wandelaars kunnen afrekenen door het luikje in de deur van de stuurhut, waar dinsdag Sil Mijer passagiers overzette © Pedro Sluiter

Betalen op de veerpont Genemuiden via speciaal luikje in deur van de stuurhut

Medewerkers van de veerpont in Genemuiden komen niet meer kaartjes verkopen of knippen bij automobilisten, fietsers of wandelaars die met de pont het Zwarte Water oversteken. In verband met het coronavirus is besloten persoonlijk contact te mijden. 

Dus blijven de medewerkers in de stuurhut. Iedereen die gebruikmaakt van de pont moet nu zelf via een kort trapje naar het luikje dat in de deur van de stuurhut is gemaakt. Daar kan met de pinpas of contant betaald worden voor de overtocht. Een briefje verwijst naar het tijdelijke loket.

De veerpont vaart per dag gemiddeld tweehonderd keer heen en weer voor de paar minuten durende overtocht van het Zwarte Water.

Volledig scherm
© Pedro Sluiter

Kop van Overijssel