Betogers keren zich in Steenwijk tegen politie als die hun vraagt naar papieren: boze reacties

VIDEO/UPDATE IIHet met honden ingrijpen door de politie bij een coronademonstratie in Steenwijk, heeft tot verontwaardigde reacties geleid op sociale media. Nadat de politie demonstranten vroeg om zich te identificeren, sloeg de vlam in de pan. Vier aanhoudingen werden verricht, tijdens wat was aangekondigd als de ‘omsingeling van Steenwijk’. 

21 reacties

 • Gonne Kokdebruijn

  9 maanden geleden
  Thuis heb ik deze opname volledig gevolgd. Ik ben 75 jaar de tranen zaten achter mijn ogen. Wat raakte mij in mijn emotie: Het ontstond omdat iemand een sticker op een politie auto had geplakt. Incident ? overtreding ! waardoor de politiemacht optrad met een HOND , degene die de hond vasthad kon met moeite het arme beest vol agressie niet in bedwang houden, voor mij pure dierenmishandeling. De "mensen"van de WET kregen een blik in hun ogen waar ik KOUD van werd. Geen EHBO hulp voor t meiske
 • T blankhorst

  9 maanden geleden
  Over lnks tuig kan ik het wel met je eens zijn. Maar blijf erbij dat je politie respect moet tonen.
 • J van Laarhoven

  9 maanden geleden
  @T blankhorst: Hoeft ook niet, de politie heeft ook geen respect voor de burgers! Laten ze maar optreden tegen het linkse klimaat tuig dat rotzooi schopt, vernielingen en plunderingen aanricht! Dat durven ze niet, nee weerloze mensen, meest op leeftijd zo toezien, durven ze welaan te pakken met honden en wapenstok, wat een zielige helden!
 • Bert Houwers

  9 maanden geleden
  Mensen blijf gewoon thuis, en ja er mag in Nederland gedemonstreerd worden. En de politie mag gewoon om je id vragen, op moment dat je deze niet wilt tonen ben je al in overtreding. Maar mensen in Nederland hebben het gewoon te goed, overal over zeiken en klagen. Mond vol over discriminatie en meer van die flauwe kul.
 • mannita sierink

  9 maanden geleden
  hartelijk dank aan rutte,de jonge,grapperhaus met al hun knetter idiote ideen,helpen ze onze samenleving aan gort! dit is toch niet te doen,en dan werkt die pas ook nog geregeld niet! ik vertrouw het niet meer,
 1. Even is er onduidelijkheid, maar voor veiliger maken fietspaden bij Hasselt heeft raad graag drie ton over
  PREMIUM

  Even is er onduide­lijk­heid, maar voor veiliger maken fietspaden bij Hasselt heeft raad graag drie ton over

  Niet alle raadsleden van Zwartewaterland hadden precies scherp hoe het nu zit met het werk aan de wegen rond de brug bij Hasselt. Eelko Felix (BuitenGewoon Zwartewaterland) dacht zelfs even dat hij voor niets sprak over een bedrag van drie ton. Immers, de aannemer is al volop aan het werk. Maar dat gebeurt niet in opdracht van de gemeente, maar van de provincie, zo maakte de uitleg van wethouder Maarten Slingerland duidelijk.

Kop van Overijssel