Betogers keren zich in Steenwijk tegen politie als die hun vraagt naar papieren: boze reacties

VIDEO/UPDATE IIHet met honden ingrijpen door de politie bij een coronademonstratie in Steenwijk, heeft tot verontwaardigde reacties geleid op sociale media. Nadat de politie demonstranten vroeg om zich te identificeren, sloeg de vlam in de pan. Vier aanhoudingen werden verricht, tijdens wat was aangekondigd als de ‘omsingeling van Steenwijk’. 

21 reacties

 • Gonne Kokdebruijn

  4 weken geleden
  Thuis heb ik deze opname volledig gevolgd. Ik ben 75 jaar de tranen zaten achter mijn ogen. Wat raakte mij in mijn emotie: Het ontstond omdat iemand een sticker op een politie auto had geplakt. Incident ? overtreding ! waardoor de politiemacht optrad met een HOND , degene die de hond vasthad kon met moeite het arme beest vol agressie niet in bedwang houden, voor mij pure dierenmishandeling. De "mensen"van de WET kregen een blik in hun ogen waar ik KOUD van werd. Geen EHBO hulp voor t meiske
 • T blankhorst

  4 weken geleden
  Over lnks tuig kan ik het wel met je eens zijn. Maar blijf erbij dat je politie respect moet tonen.
 • J van Laarhoven

  4 weken geleden
  @T blankhorst: Hoeft ook niet, de politie heeft ook geen respect voor de burgers! Laten ze maar optreden tegen het linkse klimaat tuig dat rotzooi schopt, vernielingen en plunderingen aanricht! Dat durven ze niet, nee weerloze mensen, meest op leeftijd zo toezien, durven ze welaan te pakken met honden en wapenstok, wat een zielige helden!
 • Bert Houwers

  4 weken geleden
  Mensen blijf gewoon thuis, en ja er mag in Nederland gedemonstreerd worden. En de politie mag gewoon om je id vragen, op moment dat je deze niet wilt tonen ben je al in overtreding. Maar mensen in Nederland hebben het gewoon te goed, overal over zeiken en klagen. Mond vol over discriminatie en meer van die flauwe kul.
 • mannita sierink

  4 weken geleden
  hartelijk dank aan rutte,de jonge,grapperhaus met al hun knetter idiote ideen,helpen ze onze samenleving aan gort! dit is toch niet te doen,en dan werkt die pas ook nog geregeld niet! ik vertrouw het niet meer,

Kop van Overijssel