Een beveiligingscamera in Zwartsluis was op de nacht van zaterdag 24 april een boef te slim af. Het apparaat wist de beelden van de diefstal te delen met de eigenaar van de bewakingscamera.
Volledig scherm
Een beveiligingscamera in Zwartsluis was op de nacht van zaterdag 24 april een boef te slim af. Het apparaat wist de beelden van de diefstal te delen met de eigenaar van de bewakingscamera. © Onder de Loep / Politie

Bewakingscamera in Zwartsluis filmt eigen diefstal

Een bewakingscamera in Zwartsluis heeft zijn eigen diefstal vastgelegd. Op de door de camera gefilmde beelden is te zien hoe een man met een bivakmuts voorzichtig dichterbij komt, om vervolgens de camera van de gevel te grissen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Nachtclubeigenaren in Oost-Nederland over sluiting om middernacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’
  PREMIUM

  Nachtclub­ei­ge­na­ren in Oost-Nederland over sluiting om midder­nacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’

  Helemaal ruk. Het is nog geen lapje voor het bloeden, reageren verschillende eigenaren van nachtclubs in Stentor-gebied op de nieuw opgelegde sluitingstijd. Het is niet rendabel en of ze überhaupt opengaan, moeten ze nog met elkaar overleggen. ,,Dan doen we het voor onze trouwe achterban die al zo lang niet kan komen’’, aldus Fonz Scheepstra, eigenaar van De Hip in Deventer.

Kop van Overijssel