Big, bigger biggest: in een betonmixer naar je eindexamengala

videoWat is er nou mooier dan naar je eindgala op de middelbare school te worden vervoerd in een uit de kluiten gewassen betonmixer, een Volvo C70 cabrio of lekker tegendraads op je skateboard te verschijnen? Leerlingen van RSG Tromp Meesters uit Steenwijk haalden gisteren weer alles uit de kast om deze nieuwe Nederlandse traditie in alle glorie te beleven.

De meeste galafeesten op middelbare scholen zijn afgeleid van de Amerikaanse Proms, eindejaarsfeesten waar de jongens de meisjes mee als 'promdate’ vragen. Op de meeste Nederlandse scholen is dat deel van de traditie niet overgewaaid, maar gaat gewoon iedereen, al dan niet apart, al dan niet met groepjes vrienden. 

  1. Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen
    PREMIUM

    Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneper­veen

    Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

Kop van Overijssel