Volledig scherm
Buitenspeeldag in de sporthal van De Burght, waar de jeugd droog kon spelen. © Pedro Sluiter

Binnen spelen tijdens Buitenspeeldag

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag spelen kinderen op straat, want dat is de bedoeling van het evenement dat in meer dan duizend plaatsen werd gehouden. Maar in Vollenhove kozen er toch maar voor om naar binnen te gaan. 

Stichting JY had goed naar de weersvoorspellingen gekeken. Daarom werd de buitenspeeldag naar binnen verplaatst. De Vollenhoofse kinderen vermaakten zich nu in de sporthal van De Burght, waar ze onder meer konden dansen, klauteren en boogschieten. En het was maar goed dat de accommodatie beschikbaar was, want het regende woensdagmiddag herhaaldelijk en niet zo zachtjes ook.

  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel