Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor Theo van der Sman komt in het tv-programma Binnenste Buiten, waarin hij zijn pastorie laat zien. © Martijn Bijzitter

BinnensteBuiten op bezoek bij pastoor in Hasselt: ‘De zolder is de mooiste kamer van mijn hele huis’

Emeritus pastoor Theo van der Sman (69) uit Hasselt heeft een camerateam van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten op bezoek gehad in zijn pastorie. Van der Sman vertelt daarin over zijn klokkenverzameling, iconenschilderijen en zijn uitzicht over het Zwarte Water.

Regelmatig krijgt Van der Sman nieuwsgierige parochianen over de vloer. Gastvrij leidt de pastoor hen dan rond. ,,Ik woon hier nu vier jaar en sindsdien zijn wel een paar honderd mensen langs geweest. Eén van die bezoekers heeft mij opgegeven voor BinnensteBuiten.” 

  1. Doodgeschoten Wanneperveense burgemeester Roege krijgt geen bermmonument maar een gedenkplaat
    PREMIUM

    Doodgescho­ten Wanneper­veen­se burgemees­ter Roege krijgt geen bermmonu­ment maar een gedenk­plaat

    Aan de Dritftlakenseweg tussen Wanneperveen en Kolderveen komt geen bermmonument voor de in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers doorgeschoten Veniger burgemeester Pieter Klaas Roege. De gemeente Meppel geeft hiervoor geen toestemming. Maar tot opluchting van initiatiefnemer Arend Pluim krijgt Roege wel een eerbetoon. Het oog is nu gevallen op de plaats waar in de oorlog het gemeentehuis met de burgemeesterswoning heeft gestaan.

Kop van Overijssel