Ontwerp van de praalwagen Vergeten leven aan de Zuiderzee.
Volledig scherm
Ontwerp van de praalwagen Vergeten leven aan de Zuiderzee. © nameless

Bloemencorso’s stellen online kleurplaten beschikbaar om verveling tegen te gaan

Verschillende bloemencorso’s in ons land stellen via social media kleurplaten beschikbaar om  in deze coronatijd met gesloten scholen en thuis werken de verveling tegen te gaan. Het initiatief van praalwagenontwerper Erwin Leenarts uit Zundert werd al snel opgepakt in Vollenhove en Sint Jansklooster. 

,,Lopen de kids, of jullie zelf, thuis al tegen de muren omhoog? Ik bedacht ineens dat ik een harde schijf vol heb staan met lijntekeningen van oude ontwerpen, waar ik vrij makkelijk kosteloos kleurplaatbestanden van kan maken. Het ligt er toch maar. Misschien ook een idee voor andere ontwerpers. Het is maar een idee’’, aldus Leenarts.

Al snel volgden andere ontwerpers van de buurtschappen uit Zundert met kleurplaten van ontwerpen. En toen ging het balletje landelijk rollen. Vanuit Vollenhove werd er door Jeroen Berk, die ontwerpt voor onder meer de groep Nameless, op ingehaakt. ,,Een mooi initiatief van ontwerpers uit Zundert om oude ontwerptekeningen te delen als kleurplaat voor de jonge corsoliefhebbers. Dan kunnen wij uiteraard niet achterblijven.’’ En ook vanuit Sint Jansklooster en Lichtenvoorde en voor de Brabantsedag in Heeze gemaakte ontwerpen worden aangeboden.

De praalwagen  Vergeten leven aan de Zuiderzee, waarmee Nameless in 2011 het Vollenhoofse bloemencorso won.
Volledig scherm
De praalwagen Vergeten leven aan de Zuiderzee, waarmee Nameless in 2011 het Vollenhoofse bloemencorso won. © nameless

Kop van Overijssel