Metershoge praalwagens die langs volgepakte tribunes trekken, zoals hier in Sint Jansklooster, lijkt ook dit jaar vrijwel onmogelijk.
Volledig scherm
Metershoge praalwagens die langs volgepakte tribunes trekken, zoals hier in Sint Jansklooster, lijkt ook dit jaar vrijwel onmogelijk. © archief Pedro Sluiter

Bloemencorso’s laten de kop niet hangen

Bij het merendeel van de bloemencorso’s in ons land zijn ze pessimistisch over een zomer met kleurrijke praalwagens en dorpen die volstromen met tienduizenden mensen. Maar de kop laten hangen, dat doen ze niet. Achter de schermen zijn alternatieven in voorbereiding zoals dahliakunstwerken.

  1. LIVE | Activia uit het niets op gelijke hoogte, Robur en Groen Wit’62 nemen de leiding en AZC leidt bij Colmschate’33
    Liveblog

    LIVE | Activia uit het niets op gelijke hoogte, Robur en Groen Wit’62 nemen de leiding en AZC leidt bij Colmschate’33

    Na een enerverende zaterdag, met onder meer de Sallandse derby en de burenruzie in Hattem, zullen ook de zondagclubs er een mooie speeldag van willen maken. Hoofdklasser Alcides raakte in de afgelopen weken weer op stoom en hoopt de stijgende lijn vanmiddag door te kunnen trekken in de beker. In Apeldoorn staat de ontmoeting tussen Robur et Velocitas en Albatross op het programma, terwijl Activia tegen Sc. Overwetering de eerste overwinning van het seizoen in de wacht hoopt te slepen. Ook Groen Wit’62 en Colmschate’33 komen in actie. Kortom, ga er maar weer goed voor zitten!

Kop van Overijssel