Akkerbouwer Pieter Evenhuis, LTO-bestuurder Sander Pereboom en gebiedsmanager Chris Braat van Natuurmonumenten in gesprek over de toekomst van de boeren in De Wieden: ,,Dit moet blijven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Akkerbouwer Pieter Evenhuis, LTO-bestuurder Sander Pereboom en gebiedsmanager Chris Braat van Natuurmonumenten in gesprek over de toekomst van de boeren in De Wieden: ,,Dit moet blijven.” © Wilbert Bijzitter

Boeren weg uit natuurgebieden als De Wieden? ‘Dan kan de natuur niet blijven bestaan’

De boerenbedrijven in Oost-Nederland staan onder druk. Is er nog toekomst voor de sector na het PBL-rapport, dat aangeeft dat met aangescherpte stikstofregels vrijwel geen landbouw mogelijk is in de buurt van natuur? ,,Als de boeren vertrekken, hebben we een groot probleem.”

2 reacties

  • Mannes Hekman

    2 maanden geleden
    Niet samenwerken met die Natuurmonumenten,boeven zijn het
  • HJ Veltkamp

    2 maanden geleden
    Duur, met overheidsgeld, betaalde directeur van natuurmonumenten gaat de de boeren dus vertellen hoe ze met ploeteren het hoofd boven water kunnen houden. We gaan 100 jaar terug in de tijd toen de schadden stekers in Drenthe verrekten van armoede en ellende zodat de rijken in het westen goedkoop hun te grote huis konden verwarmen.

Kop van Overijssel