De politie moest zaterdag aan de bak in Giethoorn en bij Zwartsluis, met het uitschrijven van int otaal 215 bekeuringen.
Volledig scherm
De politie moest zaterdag aan de bak in Giethoorn en bij Zwartsluis, met het uitschrijven van int otaal 215 bekeuringen. © ANP XTRA

Bonnenregen bij snelheidscontrole Giethoorn en Zwartsluis

Maar liefst 135 automobilisten werden zaterdag tijdens een radarcontrole binnen de bebouwde kom van Giethoorn op de bon geslingerd. Ook bij Zwartsluis was het raak, daar kregen 80 autorijders een bekeuring.

De bestuurder die het in Giethoorn het bontst maakte, reed 101 kilometer per uur. De controle bij Zwartsluis vond zaterdag plaats op de provinciale weg N331. Daar ging de hoogste bekeuring naar een automobilist die 130 kilometer per uur reed.

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Kop van Overijssel