Op het erf van Aat Pierik is de eerste kleine windmolen geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het erf van Aat Pierik is de eerste kleine windmolen geplaatst. © Pedro Sluiter Foto


Melkveehouder Aat heeft een windmolen op zijn erf, en daar is hij maar wat blij mee: ‘Zijn helemaal energieneutraal’

Bij de melkveehouderij van Aat Pierik in de buurtschap Genne is de eerste erfmolen in de gemeente Zwartewaterland geplaatst. En daar zal het niet bij blijven. De gemeente Zwartewaterland is bezig met het opstellen van spelregels. Die moeten het mogelijk maken dat er meer kleine windmolens verrijzen in het landschap. Ook wordt de deur open gezet voor de aanleg van kleine zonnestroomsystemen.

5 reacties

 • HJ Veltkamp

  2 maanden geleden
  @Henk Renzenbrink. Was het maar zo eenvoudig. Bij Bronkhorst staat een molen stil omdat de gemeente wel een vergunning heeft afgegeven om het te bouwen maar Gelderland verbied het laten draaien omdat het verstoring is voor vogels en andere natuur. Als je het aan ambtenaren overlaat weet je zeker dat het mis gaat.
 • B Straatman

  2 maanden geleden
  Mooi initiatief, geheel energieneutraal. Daar kan de industrie een voorbeeld aan nemen. Maar hoe lang mag hij daar nog koeien houden? Energieneutraal maar iets teveel stikstof en kun je de boel opdoeken. Mooi beleid in Nederland
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Kijk, deze boer weet hoe het moet!! Zelf komen met een oplossing ipv van met geweld je standpunt willen maken maar zelf niet met oplossingen komen. Goed bezig Aat!!!
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Super!!! Moeten meer bedrijven doen..en niet alleen boeren
 • ellen grieken

  2 maanden geleden
  👍👍!!!