Volledig scherm
PREMIUM
Op dinsdagavond is er even voor 22:00 uur brand ontstaan in een boot langs de waterkant van De Meer op het industrieterrein van Urk. Er viel niets aan het houten bouwwerk te redden. © Ginopress

Brand in drijvende keet Urk: 'Grijp eens in'

Aan de Zuidermeertocht op Urk werd dinsdagavond een drijvende jongerenkeet door brand verwoest. Gewonden vielen er niet en de oorzaak is onduidelijk, maar voor omliggende bedrijven is dit de druppel. Die willen dat de gemeente handhaaft.

Voor botenbouwer Egbert van Veen van KD Workboats op Urk en andere ondernemers is de maat na de brand die dinsdagavond een drijvende jeugdkeet aan de Zuidermeertocht verwoestte vol. Hij nam woensdagochtend bij het krieken van de dag contact op met de gemeente, die hij heeft verzocht in te grijpen. Aan het kanaal langs de kade en achter zijn loods liggen immers verschillende boten te verpauperen, en meerdere van hen worden door jongeren gebruikt als drijvend jeugdhonk. Al jaren, en dat moet nu maar eens afgelopen zijn. ,,Dit is voor ons de druppel", zegt Van Veen over de korte maar felle brand van dinsdag. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Van Veen: ,,Moeten we wachten tot zo'n brand overslaat op onze loods en de projecten waar wij mee bezig zijn? Dan is de schade niet te overzien."

Kop van Overijssel