Het plezierjacht liep grote schade op na de brand op het Zwarte Meer.
Volledig scherm
Het plezierjacht liep grote schade op na de brand op het Zwarte Meer. © GinoPress

Brand verwoest plezierjacht op Zwarte Meer: gasflessen net op tijd van boord

Een plezierjacht is vanmiddag in brand gevlogen op het Zwarte Meer. De brand tussen Vollenhove en Kraggenburg veroorzaakte flinke schade aan de boot. De eigenaren waren met hun hondjes op tijd in veiligheid.

De brandweer werd even na 14.00 uur opgeroepen vanwege het incident en rukte met spoed uit. Ter plaatse bleek een boot gedeeltelijk in brand te staan. Het vaartuig was aangelegd aan een steiger.

Brandweerlieden kwamen onder meer met een speciaal bootje in actie om het vuur te bestrijden. Ook werd met een ladder een brug gemaakt vanaf de kant. 

Tijdens het blussen bleek dat de motor van de boot nog draaide. Deze was niet uit te schakelen via de normale weg, waardoor de brandweer de accu moest afkoppelen en de brandstoftoevoer afsloot. Toen dit niet tot gewenst resultaat leidde, koppelden de brandweerlieden de injectoren af. 

Gasflessen

Volgens een ooggetuige zouden opvarenden een aantal gasflessen zelf op tijd in veiligheid hebben gebracht, waardoor het grootste gevaar kon worden vermeden. De eigenaren en hun hondjes konden vervolgens veilig van boord komen. De boot zou slechts drie dagen geleden zijn aangeschaft.

Kop van Overijssel