Hotel brand De Blauwe Hand in Wanneperveen
Volledig scherm
PREMIUM
Hotel brand De Blauwe Hand in Wanneperveen © Persbureau Meter / Felix Guérain

Brandverdachte hotel De Blauwe Hand vrijgelaten, Kerstper W. uit Wanneperveen blijft wel verdacht

Eigenaar Kerstper W. van het afgebrande hotel De Blauwe Hand in Wanneperveen is weer op vrije voeten. Hij blijft wel verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting. De politie pakte W. vorige week op, mede dankzij een belastende geluidsopname.

 1. Ergernis om gevreesde coronamaatregelen: ‘Ongevaccineerden verpesten het voor de rest’
  PREMIUM
  VIDEO
  16

  Ergernis om gevreesde coronamaat­re­ge­len: ‘Ongevacci­neer­den verpesten het voor de rest’

  De roep om maatregelen tegen de hausse aan coronabesmettingen en de daarmee samenhangende toename van ziekenhuisopnames wordt steeds sterker. Het Outbreak Management Team (OMT) brengt donderdag een vervroegd advies uit aan het kabinet, dinsdag is er een persconferentie waarin mogelijke nieuwe maatregelen worden afgekondigd. In Deventer is er ergernis over eventuele aanscherpingen.
 2. KAART | Eén gemeente blijft Zwartewaterland voor als 
landelijke coronabrandhaard, maar wel minder besmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Eén gemeente blijft Zwartewa­ter­land voor als landelijke corona­brand­haard, maar wel minder besmettin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal besmettingen in Oost-Nederland ligt maandag zoals wel vaker lager dan in het weekend, maar dat maakt het niet minder zorgelijk. Ten opzichte van zeven dagen eerder werden er fors meer positieve gevallen van het coronavirus geregistreerd. Zwartewaterland heeft sinds enkele dagen het stokje van Staphorst als coronabrandhaard van de regio overgenomen.

Kop van Overijssel