Met Jan Dijkstra (links) van Dorpsbelangen en wethouder Marcel Scheringa  voorop werden de nieuwe bruggen officieel in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met Jan Dijkstra (links) van Dorpsbelangen en wethouder Marcel Scheringa voorop werden de nieuwe bruggen officieel in gebruik genomen. © Wilbert Bijzitter

Brandweer kan weer veilig over nieuwe bruggen in Belt-Schutsloot.

De woningen aan het eind van de Havezatheweg in Belt-Schutsloot zijn weer bereikbaar voor  brandweer en andere hulpdiensten. Daarvoor moesten twee bruggen worden vervangen, waarvan het niet meer vertrouwd was dat er zware voertuigen overheen reden.

Het vervangen van de bruggen stond op de planning van de gemeente Steenwijkerland, maar had wel de nodige voeten in de aarde, zo erkende wethouder Marcel Scheringa tijdens de officiële ingebruikname. Door de stikstofuitspraak van de Raad van State kon de gemeente Steenwijkerland geen vergunning krijgen voor de werkzaamheden. Het leidde bijna tot burgerlijke ongehoorzaamheid van de gemeente. Maar na de enorme publiciteit hierover gaf de provincie alsnog toestemming. Scheringa: ,,We wilden een signaal afgeven want de veiligheid stond voor ons op de eerste plaats.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Kop van Overijssel