Volledig scherm
Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman Hans Meijerink. © Wilbert Bijzitter

Brandweervrijwilliger Hans Meijerink koninklijk onderscheiden in Oldemarkt

Voormalige brandweervrijwilliger Hans Meijerink uit Oldemarkt is vanavond koninklijk onderscheiden voor zijn vrijwilligerswerk.

Burgemeester Rob Bats reikte de onderscheiding aan hem uit tijdens de jubileumavond van de brandweerpost Oldemarkt. Meijerink krijgt de onderscheiding voor zijn werk als brandweervrijwilliger. Hans Meijerink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meijerink is ruim 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer geweest. Achtereenvolgens in de voormalige gemeente IJsselham, in de gemeente Steenwijkerland en bij de Veiligheidsregio IJsselland. Hij heeft binnen het korps gefunctioneerd als manschap, bevelvoerder en als chauffeur. Op 1 september 1993 begon hij als brandweervrijwilliger. Begin dit jaar, op 23 januari, stopte hij met zijn werkzaamheden voor de brandweer. 

  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.

Kop van Overijssel