Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Koppers bevestigt maar weer een nieuwe motor aan zijn werkboot. Dit keer met een extra slot. Zijn boot lag onder de brug in de gracht toen de motor werd gesloten. © Wilbert Bijzitter

Buitenboordmotor blijkt makkelijke prooi voor dieven in Giethoorn

Patrick Koppers baalt enorm. De gloednieuwe buitenboordmotor van zijn werkboot is gestolen, terwijl de motor op slot was. ,,Het gebeurt vaker, daarom wil ik anderen waarschuwen."

Zondag zag Koppers de gloednieuwe motor nog hangen toen hij langs zijn boot fietste, die in het haventje in de Loswal in Giethoorn tegenover zijn bedrijf ligt. Een dag later was de motor ineens weg. ,,Ik denk, ik zet het op Facebook om te vragen of mensen wat hebben gezien, maar ook om anderen te waarschuwen", zegt Koppers. Het bericht is in een dag tijd meer dan tweehonderd keer gedeeld.

  1. Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet
    PREMIUM

    Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet

    Bij de bouw van een Knarrenhof is Hasselt is het onmogelijk om alle groen te behouden. Maar uitvoerig overleg tussen gemeente, de initiatiefnemer van het project en bewoners van de Dr. H.A.W van der Vechtlaan heeft er wel toe geleid dat gedeeltelijk tegemoet gekomen kan worden aan de bezwaren van de buurtbewoners. De raad van de gemeente Zwartewaterland deed een beroep op partijen om er uit te komen, en vroeg het college om hierin een bemiddelende rol te spelen.

Kop van Overijssel