Op de straatstenen geplakt geel tape moest bezoekers van de weekmarkt in Genemuiden dinsdagmiddag op gepaste afstand houden van elkaar.  Ook stonden de  marktkramen verder dan normaal uit elkaar. Ook op de markten in Hasselt en Zwartsluis worden deze maatregelen getroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de straatstenen geplakt geel tape moest bezoekers van de weekmarkt in Genemuiden dinsdagmiddag op gepaste afstand houden van elkaar. Ook stonden de marktkramen verder dan normaal uit elkaar. Ook op de markten in Hasselt en Zwartsluis worden deze maatregelen getroffen. © Pedro Sluiter

Burgemeesters rekenen op gezond verstand van mensen

De burgemeesters in de Kop van Overijssel zien steeds meer dat de mensen zich houden aan de coronaregels. En wie dat niet doet kan rekenen op een reprimande of zelfs een boete.

Maar de burgemeesters Rob Bats (Steenwijkerland), Gerrit Jan Kok (Staphorst), Eddy Bilder (Zwartewaterland) en Richard Korteland (Meppel) rekenen op het gezonde verstand van iedereen. De eerste drie gaan uitgebreid in op de vragen van de Stentor, Korteland houdt het bij een korte verklaring en verwijst naar de gemeentelijke website.

Kop van Overijssel