Rein ter Bruggen uit Hasselt verkoopt melkbussen voor het carbidschieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Rein ter Bruggen uit Hasselt verkoopt melkbussen voor het carbidschieten. © Archief/Pedro Sluiter

Carbid en melkbussen vliegen over de toonbank, ‘het is een gekkenhuis’

video'sHet afsteken van vuurwerk is verboden tijdens de komende jaarwisseling. En dus zijn veel mensen op zoek naar een alternatief, zoals carbidschieten. Voor handelaren in melkbussen zijn het zo drukke tijden. Aan de andere kant houden zij ook hun hart vast: ‘Kijk alsjeblieft uit’.

8 reacties

 • Arend van Faassen

  5 maanden geleden
  Annet, dan was jouw eerste reactie dus onzin met 'die ene dag in het jaar' net zoals zoveel voorstanders reageren. Geen oog voor alle ellende de hele maand December. Als ieder zich aan de regels hield van de uren rond de jaarwisseling had ik geen enkel probleem, maar het blijkt dat steeds minder mensen zich aan die regel houden. Dus maar totaal verbieden. Dan kan je al diegenen waar jij toevallig geen last van hebt bedanken en niet diegenen die nu pleiten voor een totaal verbod afkraken.
 • K van Venen

  5 maanden geleden
  Prachtige eeuwen oude traditie. Als dat ook niet meer kan dan houden we niets meer over.
 • Annet Grafhorst

  5 maanden geleden
  Ja Arend ik woon op een geweldige plek, met veel vuurwerk. En hier zijn ze nu ook wel aan het knallen, alleen het verschil is : ik heb er geen last van.
 • Arend van Faassen

  5 maanden geleden
  Annet, gefeliciteerd. Je woont op een geweldige plek. Helaas hebben de meeste mensen maanden last van dat geknal. En ja dan verpesten een paar het misschien voor veel anderen maar dan moeten die anderen die paar maar in de hand houden. Als dat niet gebeurd maar één oplossing; verbieden die overlast.
 • Annet Grafhorst

  5 maanden geleden
  Dat is mooi Ineke, dan komt dat wel goed. Ik zou zeggen knal er maar lekker op los, al dat gezeik over dat vuurwerk wordt je toch flauw van. Die ene dag in het jaar, veel plezier en een veilig maar knallend uiteinde.

Kop van Overijssel