Volledig scherm
Fragment uit de musical Storm over Beulaeke. © Pedro Sluiter Foto

Cast musical Storm over Beulake geeft voorproefje bij sleepbootdagen in Zwartsluis

De cast van de musical Storm over Beulake treedt zaterdag 12 mei op in Zwartsluis tijdens de Nationale Sleepbootdagen.

Na de vlootschouw met de tientallen sleepboten op het Zwarte Water, presenteert de cast de hoogtepunten uit de musical over het in 1776 door de golven verzwolgen dorpje Beulaeke.  De musical was vorig jaar zeer succesvol en trok volle zalen in theater De Meenthe in Steenwijk. De makers van de musical zijn Barbara Lok uit Sint Jansklooster en Jan Blei uit Zwartsluis.

Dit jaar gaat de musical op herhaling, maar dan in de open lucht op een locatie in Giethoorn. Eind juni, begin juli worden nog eens zes voorstellingen gegeven. Als opmaat hiervoor is er tijdens de slotdag van de Nationale Sleepbootdagen een voorproefje te zien. Fragmenten uit Storm over Beulaeke worden opgevoerd op het achterdek van één van de marineschepen die in Zwartsluis afmeren voor het maritieme evenement.

  1. Zwaaien met ‘kanonskogels’ op NK in Nieuwleusen
    video

    Zwaaien met ‘kanonsko­gels’ op NK in Nieuwleu­sen

    Menig bezoeker van sportscholen en fitnesscentra werkt zich ermee in het zweet: de 'kettlebell’. Een soort kanonskogel met handvat, in allerlei kleuren, waarmee je lekker kunt slingeren en zwaaien. Maar met deze metalen bollen, die in gewicht oplopen van 8 tot 32 kilo, wordt ook een officiële sport beoefend. Jan-Hein van de Wiel is een van de circa negentig leden van de KettlebellSportBond Nederland, en tevens jury- en bestuurslid. De 39-jarige inwoner van Kloosterhaar haalde het NK naar FitFabrique Nieuwleusen, waar de geboren Brabander zelf werkzaam is als personal trainer en manager.

Kop van Overijssel

poll

Chinese touroperators hebben kennis gemaakt met Hanzestad Hasselt. Wellicht een voorbode voor de komst van vele oosterse toeristen. Maar wil Hasselt dit wel?

Chinese touroperators hebben kennis gemaakt met Hanzestad Hasselt. Wellicht een voorbode voor de komst van vele oosterse toeristen. Maar wil Hasselt dit wel?

  • Ja hoor, laat maar komen, goed voor de levendigheid en de economie. (49%)
  • Nee, een tweede Giethoorn zou een rampscenario zijn. (39%)
  • Het maakt mij niet uit. (12%)
430 stemmen