Volledig scherm
De rechtbank heeft een 35-jarige man uit Kuinre schuldig bevonden aan bedreiging en mishandeling van een plaatsgenoot. © ANP

Celstraf voor man uit Kuinre na wilde aanval met beitel

Met een lijf vol drank en drugs ging een 35-jarige man uit Kuinre een 20-jarige plaatsgenoot met een beitel te lijf. Vermoedelijk had de verdachte geen idee wie hij te lijf ging. Donderdag kreeg hij drie jaar cel waarvan twee jaar voorwaardelijk opgelegd door de rechtbank in Zwolle.

Ook moet de 35-jarige Bram B. zich voor de duur van maximaal een jaar laten behandelen in een kliniek, zo bleek donderdag uit het vonnis. Het slachtoffer was niet eens de persoon die B. aan wilde vallen. De verdachte was op Tweede Pinksterdag namelijk op zoek naar de beheerder van het dorpshuis in Kuinre. 

Geluidsoverlast

B. ervoer al langer geluidsoverlast van het dorpshuis. Na een fles port, slaappillen en een joint genuttigd te hebben met een buurman, begon hij over de overlast. In het gesprek raakte B. zo verhit dat hij besloot verhaal te halen. Hij griste een beitel mee en ging op zoek naar de beheerder, zonder te weten waar hij of zij precies woonde. Hij trapte zeker twee voordeuren in voordat hij bij het 20-jarige slachtoffer naar binnen ging. Daar moesten meerdere personen hem van het slachtoffer af trekken. B. had de man met zijn beitel geraakt en schreeuwde hem te zullen doden.

Tegen B. was twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De officier vreesde namelijk dat de verdachte een behandeling zonder dwang zal weigeren. De rechters denken dat hij, met de twee jaar cel boven zijn hoofd, wel mee zal werken. Ook moet hij het slachtoffer duizend euro schadevergoeding betalen. 

Kop van Overijssel