Volledig scherm
Jarno Eggen. © archieffoto Carlo ter Ellen

Chefkok Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Staphorst in jury van prestigieuze Bocuse d’Or

Jarno Eggen is toegevoegd aan de jury van de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or, een prestigieuze wedstrijd voor chef-koks. Eggen is chef-kok en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Staphorst. 

De Nederlandse finale van de Bocuse d’Or is op 23 september in Rotterdam. Eggen zal daar dus mede bepalen wie van de vijf finalisten doorgaat naar de Europese finale, volgend jaar juni in het Estse Tallinn. Einddoel van de topkoks is de wereldfinale in Lyon, januari 2021.

Eggen behaalde in 2015 de titel SVH Meesterkok en werd in 2018 oor Gault&Millau verkozen tot Chef van het jaar. Ook won hij diverse (internationale) wedstrijden, zoals de Copa Jerez en Salon Culinair. Hij heeft dus ervaring met wedstrijden en is ook bekend met jureren. Hij vindt het een eer om gevraagd te worden als jurylid voor Bocuse d’Or: ,,Ik vind het een prachtige wedstrijd die veel inspiratie geeft en creativiteit laat zien.’’

  1. Miljoenen voor fietspaden Steenwijkerland om toerist verder te laten kijken dan alleen Giethoorn: iedere meter kost 147 euro
    PREMIUM

    Miljoenen voor fietspaden Steenwij­ker­land om toerist verder te laten kijken dan alleen Giethoorn: iedere meter kost 147 euro

    De gemeente Steenwijkerland en de provincie trekken de komende jaren zo'n 4,8 miljoen euro uit om twaalf fietspaden in de Kop van Overijssel aan te pakken en de Steenwijkerweg bij Willemsoord her in te richten. Doel ervan is om de massale toeristenstroom naar vooral Giethoorn beter te verspreiden over de gemeente en de regio. Er zit echter nog wel een addertje onder het gras: PFAS.

Kop van Overijssel