Volledig scherm
PREMIUM
Edgar van Heerde, secretaris van VENO, is blij met het uitstel. © Wilbert Bijzitter

Clubs Steenwijkerland houden hoop op kunstgrasveld

Steenwijkerland neemt voorlopig nog geen beslissing over nieuwe kunstgrasvelden. Eerst gaat de gemeente onderzoeken of het mogelijk is om clubs zelf mee te laten betalen. De clubs die graag kunstgras willen houden hoop. 

,,We zijn hier blij mee, omdat de kans op kunstgras voor ons zo iets groter wordt”, stelt Edward van Heerde, secretaris bij VENO. Het college van Steenwijkerland was in eerste instantie van plan om sv VENO, SVBS’77 uit Belt-Schutsloot en sv Steenwijkerwold geen kunstgrasvelden te geven.

  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn ze er klaar voor, nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel