Tijdens de Nationale Sleepbootdagen vergapen tienduizenden bezoekers zich aan de sleepboten en opduwers.
Volledig scherm
Tijdens de Nationale Sleepbootdagen vergapen tienduizenden bezoekers zich aan de sleepboten en opduwers. © archief Pedro Sluiter

Corona duwt sleepboten aan de kant: evenement Zwartsluis afgeblazen

Het regende de afgelopen week afmeldingen van booteigenaren. Daarom heeft het bestuur van de Nationale Sleepbootdagen in  Zwartsluis besloten om het evenement van de kalender te halen.

Aanvankelijk wilde het stichtingsbestuur over het al dan niet doorgaan van de vijftiende editie rond 6 april een beslissing nemen. ,,Maar de ontwikkelingen rondom de corona-crisis hebben ons alsnog doen besluiten nu al duidelijkheid te geven”, zegt stichtingswoordvoerster Anja Bos. 

Signaal

Als gevolg van het corona-virus kwamen vorige week bij de mede-organisator van het evenement, de Vereniging De MotorSleepboot (VDMS), tientallen afzeggingen van binnen van eigenaren van sleepboten en opduwers, die naar het evenement durfden te komen. ,,Voor ons hét signaal om de knoop nu door te hakken en tot afgelasting over te gaan’’, aldus Bos.

De Nationale Sleepbootdagen worden om het jaar gehouden in Zwartsluis. Vanaf Hemelvaartsdag zijn er dan rond de tweehonderd sleepboten en opduwers te zien in de havenkolk en zijn er tal van omlijstende activiteiten. Het nautische evenement trekt in drie dagen tijd tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers.

Volledig scherm

Kop van Overijssel