Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Corona jaagt kleinkinderen bij weg bij opa en oma in polder en Kop van Overijssel

Zorggroep Oude en Nieuwe Land neemt voorzorgsmaatregelen om verspreiding van corona tegen te gaan. Zo zijn er maximaal twee bezoekers toegestaan bij cliënten die in woonzorglocaties wonen. 

 Cliënten die in de woonzorglocaties wonen, mogen alleen bezoek ontvangen op speciale bezoektijden en kinderen jonger dan 15 jaar mogen niet meer op bezoek komen bij de woonzorglocaties. Bezoek kan alleen in de locaties terecht van 11.00 tot 12.00 uur en van 18.30 tot 19.30 uur. 

Lastig besluit 

,,Dat is natuurlijk een heel lastig besluit, vooral omdat sommige kleinkinderen dan niet meer op bezoek kunnen bij hun opa's en oma's. Kinderen lopen dan overal rond in onze locaties en zitten ook overal aan. Normaal vinden we dat heel leuk, maar die reuring willen we nu beperken, hoe jammer dat ook is”, stelt woordvoerder Annette Jansen. 

Ook worden er extra kamers en bedden klaargemaakt voor als isolatie noodzakelijk is. Daarnaast is de dagbesteding voor cliënten vanuit de wmo voorlopig gestopt. 

Consultatiebureaus 

De inloopspreekuren bij consultatiebureaus vervallen en daar worden alleen nog de basistaken uitgevoerd.  Hiervoor in de plaats kunnen ouders telefonisch contact opnemen met een jeugdverpleegkundige en hun vraag stellen.

,,We realiseren ons dat het instellen van een bezoekregeling en het stoppen van dagbesteding heel vervelend is. We doen ons uiterste best om besmetting te voorkomen en we denken ook goed na over alternatieve mogelijkheden mocht dit voor een langere periode gaan gelden”, stelt bestuurder Albert Hilvers in een persbericht. 

Cliënten met vragen kunnen terecht bij hun vaste contactpersonen. 

Kop van Overijssel