Giethoorn Onderneemt en 't Gieters Belang verschillen van mening over de te treffen maatregelen om in de zomer de toeristenstroom in goede banen te leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Giethoorn Onderneemt en 't Gieters Belang verschillen van mening over de te treffen maatregelen om in de zomer de toeristenstroom in goede banen te leiden. © Anke Arts

Corona-maatregelen toeristenstroom verdelen Giethoorn

Hoe gaat Giethoorn deze zomer om met de toeristenstroom, nu het coronavirus de wereld in z’n greep heeft? Je zou zeggen, ééndracht maakt macht, maar de vraag zorgt juist voor grote verdeeldheid in het waterdorp. Het is of de tijden herleven van Bert Haanstra's Fanfare , de film die Giethoorn op de toeristische kaart zette.

ANALYSE

Nu geen twee rivaliserende muziekkorpsen, maar de belangenvereniging van inwoners en de ondernemersvereniging, die het niet eens kunnen worden over te treffen maatregelen. Zo de muziekkorpsen in de film ieder met een eigen muziekstuk op concours gingen, hebben 't  Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt afzonderlijk suggesties ingeleverd bij de gemeente Steenwijkerland.

  1. Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?
    PREMIUM
    Vraag bij het nieuws

    Kan ik mijn verplichte mondkapje voor het openbaar vervoer declareren bij mijn baas?

    Het thuiswerken gaat nog wel even duren, maar nu alles gefaseerd weer open gaat zie je dat steeds meer mensen ook naar kantoor gaan. Welke thuiswerkkosten mag je wel declareren nu het warmer gaat worden en draai je straks zelf ook op voor het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer als je naar je werk gaat? Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht DAS Rechtsbijstand, geeft tekst en uitleg.

Kop van Overijssel