Formateur Tamme Spoelstra
Volledig scherm
PREMIUM
Formateur Tamme Spoelstra © gemeente zwartewaterland

CU en SGP Zwartewaterland praten verder met PvdA over nieuwe coalitie

UPDATEChristenUnie en SGP in de gemeente Zwartewaterland hebben in de formatie hun oog laten vallen op de PvdA als beoogde nieuwe coalitiepartner. Dat heeft formateur Tamme Spoelstra woensdagavond laten weten. 

De formatie is nodig nadat de twee christelijke partijen vorige week braken met coalitiegenoot BuitenGewoon Zwartewaterland en het vertrouwen opzegden in wethouder Albert Coster, die daarop aftrad. Gesprekken met de verschillende partijen hebben ertoe geleid dat CU (5 zetels) en SGP  (4 zetels) een coalitie met de PvdA  (2 zetels)het meest kansrijk vinden.  Het CDA (3 zetels), de andere potentiële coalitiegenoot en tot 2018 deel uit makend van het college, staat daarmee buitenspel.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Kop van Overijssel