Van natuurafval zoals bermgras kunnen verschillende duurzame producten gemaakt worden: eierdoosjes, planken of isolatiemateriaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Van natuurafval zoals bermgras kunnen verschillende duurzame producten gemaakt worden: eierdoosjes, planken of isolatiemateriaal. © Bram Benthem

De grondstof van de toekomst ligt in Drenthe en Overijssel gewoon langs de kant van de weg: ‘Het hoeft niet meer uit Singapore te komen’

De grondstof van de toekomst ligt in grote hoeveelheden langs de provinciale weg in Meppel en in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een bont regionaal gezelschap bundelt de krachten om van bermgras en rietsluiksel nieuwe spullen te maken: stoelen, bouwplanken, isolatiemateriaal. Er kan zelfs groen gas mee worden opgewekt: ,,Dan kun je de cv-ketel die je nu hebt gewoon houden.”

3 reacties

 • Evert Jan Geerdes

  2 jaar geleden
  Leuk maar voorlopig is massaproductie hiervan niet co2 neutraal.
 • F. Hijink

  2 jaar geleden
  Mooi idee, maar lijkt me beter om hiervoor gras en riet te kweken, en op natuurvriendelijke manier te oigsten. Anders worde , als deze grondstof op grote schaal gebruikt moet worden, overal bermen en rietlanden constant gemaaid, weer heel jammer voor insecten, muizen, vogels enz..
 • Christiaan Jurjens

  2 jaar geleden
  Goed idee