Jan Dunnink is bij SC Rouveen verantwoordelijk voor de supportersclub, die de kantine geregeld in vuur en vlam zet.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Dunnink is bij SC Rouveen verantwoordelijk voor de supportersclub, die de kantine geregeld in vuur en vlam zet. © Martijn Bijzitter

De jokers verhogen de feestvreugde bij SC Rouveen

Schieten met een buks, sjoelen, Roelof Luinge die het duel tussen het vijfde en zesde elftal leidt: de supportersclub zorgt dat er altijd reuring is bij SC Rouveen. ,,Voor sommige activiteiten krijgen we jokers van de gemeente, dan mag het clubhuis langer open."

Typerend: toen er tijdens de aanleg van de nieuwe accommodatie van SC Rouveen gestraat moest worden, stonden veertig mannen in de rij om mee te helpen. ,,Dat was wat te veel van het goede, dus de helft moest maar een biertje gaan drinken", zegt bestuurslid commerciële zaken Jan Dunnink, die ook verantwoordelijk is voor de supportersclub van Rouveen.

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden". Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel