Van links naar rechts: Jan Pieter en Jenny van Eerde en Maartje en Adjay Bohorie nemen in de voormalige klaslokalen van de oude basisschool in Genne het bouwmateriaal en gereedschap ter hand. ,,Het moet echt zichtbaar blijven dat het ooit een school is geweest.”
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Jan Pieter en Jenny van Eerde en Maartje en Adjay Bohorie nemen in de voormalige klaslokalen van de oude basisschool in Genne het bouwmateriaal en gereedschap ter hand. ,,Het moet echt zichtbaar blijven dat het ooit een school is geweest.” © Pedro Sluiter Foto

De lange geschiedenis van het dorpsschooltje in buurtschap Genne krijgt een nieuw hoofdstuk

Het oude basisschooltje in Genne sloot in 2019 zijn deuren toen het nog vier leerlingen telde. Nu betrekken vier nieuwe bewoners het oude pand in de gemeente Zwartewaterland, waar ook een kleine bed and breakfast komt. Aan de vooravond van de verbouwing doen ze hun verhaal: ,,De school moet het middelpunt zijn.”

0 reacties

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Kop van Overijssel