De Overijsselse Merentocht werd nog nooit gereden. Tot vandaag...

Interactieve kaartDit is het verhaal van een schaatstocht die, op de Elfstedentocht na misschien, de mooiste en zwaarste van Nederland is. Het is een tocht die kriskras door de dorpjes en natuur in de Kop van Overijssel voert. Vandaag kan jij zelf de tocht schaatsen! Ga naar ‘start’ en op bovenstaande kaart en volg de nummers. Veel schaatsplezier!

De tocht gaat over kanalen, slootjes, langs kilometers rietkragen, over wieden en plassen van Steenwijk, naar Muggenbeet,richting Kadoelen bij het Zwarte Meer. Dan volgen Blokzijl, Dwarsgracht, Sint Jansklooster en Belt-Schutsloot. Na Wanneperveen en Giethoorn loopt de route richting De Weerribben: Kalenberg en Ossenzijl. Westelijk wordt Kuinre aangetikt, oostelijk Oldemarkt om, tenslotte, vele uren en 200 kilometer verder, op de streep in het Steenwijkerdiep te eindigen. 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Kop van Overijssel