Volledig scherm
De Hasselterdijk. © google streetview

Deel Hasselterdijk in Genemuiden alleen voor fietsers

De Hasselterdijk in Genemuiden wordt gedeeltelijk omgevormd tot fietspad. De werkzaamheden zijn deze week begonnen en duren tot 9 november. 

De komende weken is de weg gestremd voor alle doorgaande verkeer. De bedrijven en verenigingen aan de Hasselterdijk blijven via omleidingsroutes bereikbaar.

Het middendeel van de smalle Hasselterdijk wordt ingericht als fietspad. De bestaande asfaltverharding wordt vervangen door een betonverharding. 

In de nieuwe situatie is doorgaand autoverkeer tussen Nijverheidstraat en Puttenstraat niet meer mogelijk. Bedrijven en verenigingen aan de Hasselterdijk zijn na afronding van de werkzaamheden voor autoverkeer alleen nog bereikbaar vanaf de Puttenstraat. 

 1. Gemor in Sint Jansklooster rond vernoeming schaatsheld Evert van Benthem
  PREMIUM
  video + poll

  Gemor in Sint Janskloos­ter rond vernoeming schaats­held Evert van Benthem

  Komt dat Evert van Benthemplein in Sint Jansklooster er nu wel of niet? Dat is de grote vraag na de publicatie in de Stentor van afgelopen zaterdag. De kans leek fors toegenomen nadat deze krant ontdekte dat er een ontsnappingsclausule zit in de gemeentelijke regelgeving, die verbiedt dat nog levende personen worden vernoemd. Maar er klinken nu ook andere geluiden in het dorp, waar de tweevoudig Elfstedentochtwinnaar tot zijn emigratie naar Canada, in 2000, woonde aan De Leeuwte.
 2. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.

Kop van Overijssel