De gevaarlijke kruising tussen de Gasthuisdijk en de Klosseweg bij De Klosse wordt eindelijk aangepakt.
Volledig scherm
De gevaarlijke kruising tussen de Gasthuisdijk en de Klosseweg bij De Klosse wordt eindelijk aangepakt. © Wilbert Bijzitter

Deze maatregelen moeten ongelukken voorkomen op gevaarlijk kruispunt bij De Klosse

Steenwijkerland gaat de gevaarlijke kruising tussen de Gasthuisdijk, De Bramen en de Klosseweg in Wanneperveen volgend jaar aanpakken. Tot die tijd wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. 

Op het kruispunt gebeurde de afgelopen jaren veel ongelukken. De afgelopen elf jaar jaar waren er achttien ongelukken, waarbij zeven keer iemand gewond raakte.

 In mei vorig jaar overleed één van de slachtoffers. Voor de gemeente Steenwijkerland waren de vele ongelukken de reden om de verkeerssituatie nog eens goed onder de loep te nemen. 

Maatregelen nodig

Uit dat onderzoek blijkt dat er maatregelen nodig zijn. Nog deze maand wordt de adviessnelheid van dertig kilometer per uur ingevoerd. De maximum toegestane snelheid was hier 60 kilometer per uur. Ook wordt er extra belijning aangebracht.

Quote

Uit onderzoek is gebleken dat het verkeer onvoldoen­de remt op de kruising en daardoor bewust of onbewust risico neemt

Marcel Scheringa , Wethouder gemeente Steenwijkerland

,,Uit onderzoek is gebleken dat het verkeer onvoldoende remt op de kruising en daardoor bewust of onbewust risico neemt’’, stelt wethouder Marcel Scheringa. ,,Om op de kruising goed te kunnen anticiperen op andere verkeersdeelnemers is snelheid minderen écht nodig.’’ 

Definitieve aanpak

In het voorjaar van 2021 volgen er definitieve maatregelen aan deze kruising bij De Klosse. Scheringa: ,,Het worden als het ware twee t-splitsingen. Je kunt dan niet anders dan afremmen. En dat is ook de bedoeling want een lage snelheid maakt de kans op een ongeval vele malen kleiner.’’

Voor die definitieve aanpak moet de gemeenteraad wel eerst geld beschikbaar stellen tijdens de behandeling van de begroting. 

Kop van Overijssel