Volledig scherm
De 107-jarige Dien Brinkman. © gemeente zwartewaterland

Dien Brinkman uit Hasselt is met haar 107 jaar de oudste inwoner van Zwartewaterland

Met een glaasje advocaat met slagroom heeft Dien Brinkman uit Hasselt gevierd dat ze met haar 107 jaar de oudste inwoner is van de gemeente Zwartewaterland. 

,,Dat is zo lekker’’, zei ze. En het verjaardagsdiner bestond uit asperges met rollade, haar favoriete eten. ,,Tante Dien is nog zo helder, heeft alles nog goed in de gaten’’, aldus een familielid. Burgemeester Eddy Bilder bezocht de oudste inwoner van zijn gemeente maandag op haar verjaardag in woonzorgcentrum De Hazelaar.

Dien Brinkman werd geboren op 13 mei 1912 op een boerderij aan de Wolfshagenweg in de toenmalige gemeente Zwollerkerspel. Nadat haar vader op jonge leeftijd overleed, hertrouwde haar moeder en werden er nog vijf kinderen geboren. Toen ook haar moeder overleed ging ze met haar stiefvader wonen op het Eiland in Hasselt en verzorgde hem tot hij op 88-jarige leeftijd stierf. 

Haar leven stond in het teken van werken en zorg voor haar naasten. Dien Brinkman hielp thuis haar moeder en werkte meerdere gezinnen in de huishouding en maakte veertig jaar de katholieke kerk schoon. Toen ze ouder werd verhuisde ze naar De Hazelaar. Daar woont ze nog altijd met veel plezier en zegt te genieten van de contacten met andere bewoners zoals het samen koffie drinken.

Kop van Overijssel