Volledig scherm
PREMIUM
De huidige locatie van de Dijkruiters in Blankenham, die plaats moet maken voor woningbouw. © Wilbert Bijzitter

Dijkruiters willen niet verhuizen van Blankenham naar Blokzijl

Rijvereniging en ponyclub de Dijkruiters wil niet vanuit Blankenham naar Blokzijl verhuizen om plaats te maken voor woningbouw. ,,Verhuizen naar Blokzijl gaat ons leden kosten”, stelt voorzitter Lizette Bergsma. 

De Dijkruiters staan niet negatief tegenover een verhuizing van de club binnen Blankenham, benadrukt voorzitter Bergsma. ,,Wij snappen dat het erg goed is voor de leefbaarheid en het verenigingsleven in Blankenham dat er eindelijk weer woningen worden gebouwd en daarvoor willen wij best plaats maken, maar dan moet daar wel een goede locatie in Blankenham tegenover staan.”

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Kop van Overijssel