Dit iconische kerkje in toeristisch Kalenberg dreigt te verzakken: ‘Gelukkig wilde de buurt helpen’

VIDEOHet kerkje in Kalenberg wordt flink verbouwd en dat is nodig ook. Het gebouw zakt door de daling van het grondwaterpeil steeds verder weg. Een nieuwe fundering is daarom nodig voor de horecagelegenheid en daar is de familie Jongschaap druk mee bezig. ,,Terwijl je er straks niets van ziet.”

4 reacties

 • evert koekkoek

  4 maanden geleden
  @Julius Bruins, Peter Jongschaap is een eerlijke man van vlees en bloed die heel goed weet wat hij kan en doet. Uw reactie is beneden alle peil, zelfs lager dan het grondwaterpeil, een regelrechte belediging van Pieter Jongschaap en zijn gezin.
 • Arend van Faassen

  4 maanden geleden
  En waardoor zakt het grondwater? Omdat de boeren met hun grote tractors (Als ze niet op het Malieveld staan) zonodig het land op moeten om het buitenland te eten te geven. Misschien eens aankloppen bij FDF om compensatie.
 • A. Veijer

  4 maanden geleden
  Onzinnig advies.
 • Julius Bruins

  4 maanden geleden
  Doe net als de Groningers, zeg dat alles door de aardgaswinning komt, dan krijg je alles nog vergoed ook als je maar lang genoeg mekker, je moet dan wel geduld hebben, heel veel geduld zelfs.....
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Kop van Overijssel