Op de plek waar eens de Brinkschool stond komen woningen. Verder is er woningbouw gepland langs de Scheerwolderweg en daarboven, aan het Steenwijkerdiep, komt Rietweelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek waar eens de Brinkschool stond komen woningen. Verder is er woningbouw gepland langs de Scheerwolderweg en daarboven, aan het Steenwijkerdiep, komt Rietweelde. © Wilbert Bijzitter

Dit jaar nog woningbouw op voormalige schoollocatie in Scheerwolde

De vlag kan uit in Scheerwolde. Eindelijk weer woningbouw in het dorp. Op de plek van de voormalige openbare Brinkschool komen acht sociale huurwoningen en drie woningen voor starters te staan. Met een beetje mazzel kan er nog eind dit jaar worden gebouwd, meldt Wetland Wonen.

De woningcorporatie heeft een plan voor de invulling van de voormalige schoollocatie gemaakt in overleg met Plaatselijk Belang Scheerwolde en de gemeente Steenwijkerland. ,,Uit de inloopavond over woningbouw in Scheerwolde, een informatiebijeenkomst voor belangstellenden en een enquête is gebleken dat er op deze plek behoefte is aan betaalbare huur- en koopwoningen’’, aldus een woordvoerster van Wetland Wonen.

Kop van Overijssel