Omdat er met de nieuwe pachter van De Skulpe, Maria Keuter, in verband met corona speciale afspraken zijn gemaakt over de huur, overweegt het stichtingsbestuur voor financiële steun aan te kloppen bij de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat er met de nieuwe pachter van De Skulpe, Maria Keuter, in verband met corona speciale afspraken zijn gemaakt over de huur, overweegt het stichtingsbestuur voor financiële steun aan te kloppen bij de gemeente. © Wilbert Bijzitter

Dorpshuizen in Steenwijkerland doen nog geen beroep op financiële steun, maar Blankenham overweegt het nu wel

Mochten dorpshuizen in Steenwijkerland als gevolg van de coronacrisis in de financiële problemen komen, dan staat de gemeente paraat. Ze kunnen een beroep doen op het door de gemeente ingestelde vitaliteitsfonds.

 1. De ‘dorpsmolen’ dreigt te stranden op het krappe energienet
  PREMIUM

  De ‘dorpsmolen’ dreigt te stranden op het krappe energienet

  Het opwekken van groene stroom is door het rijk neergelegd bij gemeenten en provincies. Die proberen met regionale energie strategieën te voldoen aan klimaatdoelstellingen. Deze aanpak is goed voor het draagvlak, hebben ze gemerkt in Steenwijkerland, waar al volop wordt gewerkt aan lokale energieplannen. Maar met de Kamerverkiezingen in aantocht wordt daar gepleit voor meer landelijke regie bij het opkrikken van het elektriciteitsnet. Anders komen nieuwe projecten niet van de grond. „De optelsom is waanzinnig. Als je alle wensen optelt, kan het niet”, zeggen ook de netbeheerders.
 2. Dit is waarom Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. zijn straf zomaar eens kan ontlopen
  PREMIUM

  Dit is waarom Ruinerwold-va­der Gerrit Jan van D. zijn straf zomaar eens kan ontlopen

  De aanklachten tegen Ruinerwold-vader Gerrit Jan van D. zijn fors: vrijheidsberoving, seksueel misbruik en mishandeling van zijn negen kinderen. Toch is de kans groot dat de rechtbank hem morgen niet zal veroordelen, vanwege een zwaar herseninfarct. Onrechtvaardig, onverteerbaar? ,,Ook oud-DDR-leider Honecker is er zo tussenuit gepiept. Zo gaat dat, in een rechtsstaat.’’ Maar een gelopen race is het nog niet.
 1. Medewerker van verpakkingsbedrijf in Apeldoorn ernstig gewond
  Play

  Medewerker van verpak­kings­be­drijf in Apeldoorn ernstig gewond

 2. Roze, roze en roze. Zo gaat Renske de straat op
  Play

  Roze, roze en roze. Zo gaat Renske de straat op

Kop van Overijssel